Arhive

VOT DECISIV ÎN FAVOAREA CLĂDIRII REPRESENTATIVE LITORALULUI ROMÂNESC

Consilierii constănțeni vor vota pe 2 octombrie, în cadrul ședinței ordinare, un proiect de hotărâre ce vizează în mod direct clădirea reprezentativă litoralului românesc. Prounerea privește transmiterea imobilului teren şi construcţie „Cazino Constanţa” ce aparține domeniului privat al municipiului din administrarea Consiliului local în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii SA.

Costurile reabilitării Cazinoului s-ar ridica la peste 9,4 milioane de euro, din câte au estimate reprezentanţii Primăriei Constanţa. Cazinoul va fi refăcut cu bani din ”generozitatea” guvernamentală. În urma acestei investiții, Constanţa va avea un bazin olimpic de înot şi o sală polivalentă.

Guvernanții au în vedere și o idee mai veche a edilului Radu Mazăre, mai exact amenajarea unui teleschi nautic pe malul lacului Siutghiol, zona din stațiunea Mamaia. Proiectul a fost prezentat acum câţiva ani de către primar dar nu s-a concretizat pentru că, nu au existat bani, așa cum nu au existat nici pentru Cazino.

Primăria va pune la dispoziție Companiei Naționale de Investiții toate studiile care au fost efectuate până în momentul de față în vederea accesării fondurilor europene.