Arhive

VOIE BUNA SI BUCATE TRADITIONALE LA PRIMA EDITIE A TARGULUI COMUNITATILOR LOCALE DE LA SIBIU!

Voie buna si bucate traditiinale la prima editie a Targului comunitatilor locale! Doua regiuni turistice idilice din inima Ardealului si-au intrat in rolul principal de gazda în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Este vorba despre Ţara Oltului şi Valea Târnavelor, zone pline cu verdeaţă, linişte şi locuite de oameni gospodari.

Voia bună, bunătăţile de pus pe masă şi dansurile populare nu au lipsit nici ele din peisaj. Şi nu au lipsit nici steaiekw se sarbatoare. La Târgul de ţară din Muzeul în aer liber, viztatorii au degustat produsele culinare tradiţionale condimentate cu  un program artistic pe cinste.

Scopul unui astfel de eveniment este crearea unui liant între valorile pe care le propun comunităţile locale şi publicul larg. Complexul Naţional Muzeal ASTRA are planuri mari în acest sens:

„Dorim să realizăm în Muzeul în aer liber un centru pentru activitati si resurse regionale, care să reprezinte un pol de atracţie pentru publicul vizitator şi o esenţială punte de legătură între comunităţile locale, public şi Muzeu. Târgul comunităţilor locale precede şi sustine realizarea acestui obiectiv.”, a declarat Ciprian Ştefan, directorul general al CNM ASTRA.