Arhive

VICTORIE CU EMOȚII ÎN PRIMUL TUR DE LA US OPEN PENTRU SIMONA HALEP

Simona Halep a trecut de primul tur la US Open, însă numărul doi WTA a avut parte de mici emoţii în meciul cu Danielle Rose Collins. Americanca a reusit să preia conducerea în primul set, dar sportiva din Constanța, nu a iertat-o și s-a impus categoric cu 2-1.

Sportiva din Constanța a condus cu 4-2 în primul set, dar jucătoarea din Statele Unite a revenit şi a preluat conducerea cu trei game-uri câştigate la rând. S-a ajuns în tie-break, acolo unde Collins s-a impus cu 7-2.

Din fericire. în actul secund jocul lui Halep a fost mult mai bun. Românca nu i-a cedat decât un game adversarei, astfel că s-a ajuns în decisiv. Aici, Simona a reuşit, ca şi în setul al doilea, două break-uri, şi s-a impus cu 6-2, la capătul unei evoluții în care debutul în ultimul turneu de Grand Slam al anului și-a pus oarecum amprenta.

“Adversara mea a jucat foarte bine, mai ales în prima parte. Pentru mine a fost un început dificil, dar întodeauna startul într-un turneu este unul greu. După primul set am fost nervoasă. Mai târziu am reușit totuși să mă duc peste Danielle, să lovesc mingea foarte puternic, deși am făcut mai multe greșeli pe care trebuie să le elimin pe parcursul meciurilor următoare.
Publicul a fost de partea ei, dar era normal, deoarece era o reprezentantă a gazdelor. Până la urmă, însă, a fost fair-play și cu mine”, a declarat Simona Halep după terminarea meciului.

În turul secund, Halep va evolua împotriva slovacei Jana Cepelova, numărul 65 mondial, care a trecut în trei seturi de jucătoarea spaniolă Maria-Teresa Torro-Flor.