Arhive

UN ECHIPAJ DE LA POLIŢIA LOCALĂ A ÎNCĂLCAT MAI MULTE REGULI DE CIRCULAŢIE

“Suntem poliţişti şi ne permitem!” După această regulă par să se fi ghidat doi agenţi de la poliţia locală din Medgidia. Echipajul a pătruns cu maşina pe aleile din parcul 1 mai deşi nu se afla în misiune. Trebuie menţionat că deşi la intrări sunt montate indicatoare cu accesul interzis acestea au fost ignorate chiar de cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii.

Cu siguranţă vi s-a întâmplat să fiţi avertizaţi sau uneori sancţionaţi contravenţional de către Poliţia Locală dacă nu aţi parcat unde trebuie sau dacă circulaţi pe interzis… Însă cine îi sancţionează pe poliţişti atunci când încalcă regulile pentru care de obicei aplică amenzi?! Deşi sunt cei care ar trebui să vegheze la respectarea regulilor de circulație și la păstrarea ordinii și liniştii publice unii dintre angajatii Poliției Locale din Medgidia nu sunt la fel de constiinciosi când vine vorba de exemplul personal. Aşa se face că un echipaj a pătruns cu maşina de serviciu pe aleile din parc şi a stat la umbră ignorând indicatoarele care interzic accesul cu autoturisme…

Există un proverb românesc care spune să faci ce spune popa, nu ce face el. Să înţelegem că trebuie aplicat şi în cazul poliţiştilor locali? Mulţi ar spune că în momentul în care aplici o sancţiune pentru încălcarea unei legi, tu în calitate de reprezentant al instituţiei trebuie să oferi exemplul personal.

Am întrebat oamenii ce părere au despre atitudinea poliţiştilor locali?

Cetăţenii spun că de multe ori îi văd pe agenţii de la poliţia locală cum parchează pe trecerea de pietoni şi uneori trec pe culoarea roșu a semaforului fără a avea semnalele acustice şi luminoase pornite. Păcat este că aceşti oameni plătiţi din banii publici se folosesc de calitatea pe care o au şi pătează imaginea întregii instituții.