ULBS: PESTE 6.000 DE LOCURI PENTRU STUDIILE DE LICENŢĂ ŞI MASTERAT

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu scoate la concurs peste 6.000 de locuri pentru studiile de licenţă şi masterat. Potrivit conducerii ULBS, taxele de şcolarizare au rămas relativ aceleaşi ca anul trecut, cu excepţia unor specializări. Deja, Universitatea sibiană a făcut şi planul pentru deschiderea anului universitar: în Piaţa Mare va fi o maşină de Formula 1, construită de studenţi. Sponsorii proiectului sunt firme din Sibiu şi companii interesate să îşi facă reclamă.

Pentru anul universitar 2015 – 2016, Universitatea „Lucian Blaga”din Sibiu scoate la concurs peste 6.000 de locuri. Dintre ele, 3.683 sunt locuri pentru studii de licenţă, 1.620 fiind subvenţionate de la buget. Potrivit Rectoratului dacă cererea va fi mare, numărul locurilor va creşte.

Cele nouă facultăţi ale ULBS şi-au păstrat specializările, în ultima vreme, iar pentru anul 2015-2016 nu s-a stabilit desfiinţarea niciunui domeniu.

În colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Universitatea Lucian Blaga va oferi 30 de burse pentru copiii ce vin din mediul rural şi care nu au posibilităţi materiale, dar cu rezultate deosebite la învăţătură. Rectorul Ioan Bondrea a spus şi că deschiderea anului universitar din toamna lui 2015 va fi una specială, marcată de o invenţie.

Toate specializările ULBS sunt acreditate şi autorizate să funcţioneze, de către Ministerul Educaţiei. Cei care doresc să se înscrie la una din specializări sau să afle mai multe informaţii despre admiterea 2015 pot accesa site-ul www.ulbsibiu.ro