Arhive

Trei ani de la fondarea Asociației Comunitatea Tinerilor Basarabeni din ConstanțaAsociația Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța a celebrat 3 ani de activitate de la fondarea acesteia. A apărut inițial ca grup de inițiativă datorită unor tineri activi de studenți basarabeni, dornici de a reprezenta o comunitate ce este în creștere.

De la înființarea sa în anul 2020, CTB Constanța și-a propus să reprezinte interesele comune ale tinerilor și să stimuleze participarea acestora la actul educațional, viața socială, economică și culturală. În acest scop, în fiecare vară participăm activ, alături de centrele universitare din Constanța, la procesul de admitere. Fiind un moment crucial pentru elevii și studenții basarabeni, sprijinul comunității noastre are un rol semnificativ.

De asemenea, Asociația Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Constanța a inițiat și desfășurat numeroase evenimente culturale, educaționale, civice, precum:

  • Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei”;
  • Training-uri de dezvoltare personală și profesională;
  • Descoperă Constanța;
  • Balul Bobocilor Basarabeni;
  • Campania de caritate „Dar din dar se face rai!”;
  • Serbarea Marei Uniri din 1918 și deplasarea la Alba Iulia de 1 Decembrie;
  • Proces de recrutare;
  • Ajutor pentru Ucraina;
  • „Ne Vedem La VOT”.

“Putem afirma că, de-a lungul anilor, asociația noastră a reușit să aducă și să contribuie la schimbările pozitive ale comunității de tineri basarabeni care își desfășoară activitatea în județul Constanța.

Aniversarea noastră este o ocazie specială de a reflecta asupra realizărilor noastre și a impactului pe care l-am avut în comunitatea noastră. În acest parcurs mic am reușit să construim parteneriate cu organizații locale, instituții de învățământ și alte asociații care împărtășesc valorile și viziunea noastră. Ne bucurăm de statutul de membru deținut în cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Federației Tinerilor Basarabeni (FTB).

Adresăm sincere mulțumiri voluntarilor noștri, susținătorilor, partenerilor și comunității în ansamblul său pentru sprijinul și implicarea constantă în activitățile noastre. Sunt sursa noastră de inspirație și motivație de a merge mai departe, a crea noi oportunități și a construi în continuare o comunitate mai puternică și unită.”