“Trebuie doar să vrem acest lucru – “Fabricat în România”, pentru a produce hrană românească, mai ieftină și mai sănătoasă!”

Partidul Social Democrat propune acordarea de prime agricultorilor români care livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România.
Prima propusă de PSD este de 10% din valoarea produselor agricole procesate în țară.

Senatorul PSD, Felix Stroe:
“Stimulăm astfel principiul „Fabricat în România”, pentru a produce hrană românească, mai ieftină și mai sănătoasă. Totodată, dezvoltăm industria alimentară din România, menținem și dezvoltăm sute de mii de locuri de muncă în acest sector.
Scopul este: mai multe alimente sănătoase fabricate în România, din producția agricolă obținută din pământ românesc!
Prin această măsură putem opri cercul vicios în care România vindea ieftin producția agricolă și cumpăra scump alimentele procesate în străinătate!?
De asemenea, întrerupem circuitul în care exportam producție agricolă de bună calitate și importam alimente de proastă calitate.

Având în vedere că la multe produse agricole (cereale, floarea soarelui etc.) producem mai mult decât dublul necesarului de consum, dacă îi stimulăm pe fermieri să proceseze surplusul în România, țara noastră se poate transforma din „Grânarul Europei” într-unul dintre principalii furnizori de alimente din Uniunea Europeană, cu o valoare adăugată semnificativ mai mare decât cea obținută din exportul de materii prime!
Trebuie doar să vrem acest lucru!”