Arhive

TINERII ROMÂNI AU CUCERIT TREI MEDALII LA CAMPIONATELE MONDIALE DE CANOTAJ

La Campionatele Mondiale de canotaj pentru tineret sub 23 de ani, trei echipe române, ne-au făcut să ne simțim mândri de țara noastră. Aceştia au cucerit o medalie de aur, una de argint și una de bronz. Competiția a avut loc în Italia, la Varese.

Canotajul este un sport nautic, practicat în ambarcațiuni puse în mișcare cu ajutorul vâslelor. Este un sport care solicită forță, suplețe, coordonare și rezistență.

Echipajele românești de la Campionatele Mondiale de canotaj au dat dovadă de aceste abilități. Viviana Bejinariu și Ioana Vrânceanu, echipajul de dublu vâsle, a cucerit lejer aurul, devansând cu cinci secunde barca din Norvegia, care s-a clasat pe locul doi, înaintea Franței. Andreea Asoltanei şi Ionela-Livia Lehaci au câștigat argintul în proba de dublu vâsle feminin categorie uşoară, clasându-se în urma Noii Zeelande. Echipajul masculin de patru rame al României, format din Vlad-Dragoş Aicoboae, Toader-Andrei Gontaru, Marius-Vasile Cozmiuc şi Adrian Damii, au obținut medaliile de bronz.

Evoluțiile tinerilor sportivi români la Varese au fost mulțumitoare, mai ales că șapte din cele opt echipaje trimise la competiție au atins finalele.
Practicarea canotajului influențează pozitiv mobilitatea articulară și a coloanei vertebrale, favorizând dezvoltarea armonioasă a corpului. Implică un grad mare de efort fizic, motiv pentru care practicarea lui se începe după vârsta de 14 ani, atât la fete, cât și la băieți.