ȚĂRMUL MĂRII NEGRE VA PUTEA FI ADMIRAT DE SUB APĂ

La malul mării, turismul de aventură prinde contur… Scufundările se află printre cele mai căutate modalități de petrecere a timpului liber, iar platoul continental conține mistere ce abia așteaptă să fie descoperite. La Mangalia, de pildă există un orășel subacvatic, pe care turiștii il vor putea vizita de anmul viitor.

Întreg platoul continental, de la Kaliakra până la Capul Midia are importante puncte de atracție pentru turiști. Submarinul sovietic, descoperit la Costineşti, distrugătorul Moscova, epavele navelor de război descoperite în Eforie, cargouri metalice din timpul Primului Război Mondial, corăbii de lemn datând din secolele XV-XVI și un întreg orășel subacvatic la Mangalia, sunt doar câteva dintre secretele pe care le ascunde marea.

În viitorul apropiat turiști vor putea face primele excursii sub apă, unde obiectivele patrimoniului subacvatic vor putea fi vizitate.

Turismul de aventură abia acum prinde contur, iar acest lucru se datorează tocmai descoperirilor spectaculoase din adâncuri. Așa se face că au apărut și primele centre de scuba diving pe litoral, unul dintre ele fiind in Vama Veche.