Arhive

SURPRINȘI ÎN FLAGRANT DELICT ÎN TIMP CE AR FI ÎNCERCAT SĂ VÂNDĂ DROGURI

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au constatat în flagrant delict, în 5 zile, 53 de infracțiuni de trafic și deținere de droguri de risc și de mare risc.

În perioada 15-19 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și cei ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime Constanța, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au organizat o acţiune, pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, în zona stațiunilor Mamaia și Năvodari.

Astfel, în urma acțiunii, polițiștii au constatat în flagrant delict 53 de infracțiuni de trafic și deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu, fără drept, fiind înaintate mai multe dosare penale către D.I.I.C.O.T.- S.T. Constanța, ce vizează 44 de persoane.

Totodată, pe perioada desfășurării acțiunii, au fost descoperite și retrase din circuitul ilicit 128 de comprimate ecstasy, 11 grame de substanță pulverulentă, 58 de grame de cannabis și 22 de joint-uri cu cannabis.

La data de 15/16 august a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate au depistat un tânăr, de 20 de ani, din județul Mehedinți, în timp ce ar fi oferit spre vânzare, fără drept, 51 de comprimate ecstasy, iar la data de 16/17 august a.c., un alt tânăr, din București, de 20 de ani, a fost depistat în timp ce ar fi oferit spre vânzare, 29 de comprimate ecstasy, 3 grame de canabis și 0,5 grame de cocaină.

Cei în cauză au fost reținuți de procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- S.T. Constanța, iar ulterior Tribunalul Constanța a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc.