Arhive

STUDENȚII DIN ZONELE DE RISC EBOLA VOR FI SUPUȘI UNEI EVALUĂRI

Studenții din zonele de risc Ebola care aleg să urmeze cursurile facultăților constănțene vor fi supuși unei evaluări de specialitate. Măsura face parte din planul de acțiuni pe care universitățile de la malul mării le-au adoptat în scopul prevenirii virusului ucigaș. În prezent, la Constanța, învață aproximativ două sute de studenți nigerieni, însă aceștia se află în afara oricărui pericol de a purta virusul. Și asta pentru că nu au părăsit România în ultimul an.

Universitatea „Ovidius” și Universitatea Maritimă din Constanța găzduiesc, anual, sute de studenți străini. Printre aceștia se numără și tineri din Nigeria, țară care a fost puternic lovită de virusul ucigaș Ebola.

La Universitatea Maritimă din Constanța sunt înscriși, în anul universitar curent, 170 de studenți nigerieni. Pe lîngă faptul că nu au părăsit România în ultimele șase luni, la începutul acestei săptămîni, Nigeria a fost scoasă de pe lista ţărilor afectate de Ebola, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
La Universitatea „Ovidius” din Constanța nu sunt înscriși studenți care provin din țările cu risc de Ebola.

Chiar dacă nu există niciun fel de amenințare în ceea ce privește suspiciunea prezenței virusului ucigaș, conducerea unităților de învățămînt are, pentru orice eventualitate, un plan de măsuri. Viitori studenți care provin din țările cu risc vor fi supuși unor teste speciale.

La Universitatea Maritimă din Constanța ar urma să ajungă o nouă tranșă de 170 de studenți nigerieni.