Arhive

Stadiul lucrărilor din mun. Constanța desfășurate în intervalul 11 – 13 octombrie 2022 [foto+video]

UPDATE 16:45

Intervențiile pentru racordarea tronsoanelor de conducte noi de aducțiune, cu diametrul de 800 mm, la rețeaua existentă și de conectare a mai multor puțuri la instalația nou executată respectă graficul de execuție. 

Până în prezent, o parte dintre lucrări au fost finalizate, iar altele sunt pe punctul de a fi încheiate. În zonele Caragea Dermen și Cișmea 1A au fost poziționate și îmbinate tronsoanele înlocuite și se lucrează pentru cuplarea acestora la instalația existentă. 

Preconizăm că în jurul orei 22.00 se vor finaliza toate intervențiile urmând a se face manevrele de vane necesare pentru umplerea instalației și intrarea în presiune. 

Amintim consumatorilor că timpul necesar pentru încărcarea cu apă a rețelei de distribuție poate varia între 10 și 12 ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

—————————————————————-

Lucrările care au debutat în cursul nopții trecute se află în plină desfășurare. Au fost deschise 5 zone de lucru cu 10 puncte de intervenție unde echipe ale constructorului, dar și ale RAJA S.A. lucrează în ritm susținut pentru înlocuirea și conectarea unor noi tronsoane de conducte pe rețelele de aducțiune ce asigură alimentarea cu apă de la Stația de Pompare Caragea Dermen către Stația de Pompare Călărași, dar și către cartierul Palazu Mare și o parte a orașului Ovidiu. Totodată, se realizează racordarea puțurilor din incinta SP Caragea Dermen la instalația nou executată, concomitent cu dezafectarea vechii legături. Lucrările de reabilitare a conductelor de aducțiune sunt realizate atât cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, program ce prevede investiții în Municipiul Constanța de peste 100 milioane de euro în infrastructura de apă și de canalizare, cât și cu fonduri proprii. 

Rețeaua înlocuită are o vechime de aproximativ 50 ani. Prin acest proiect se va mări capacitatea de transport de la sursele de mare adâncime, având în vedere că necesarul de apă crește odată cu expansiunea demografică, dar mai ales în perioada sezonului estival, când exista riscul să nu putem asigura serviciile la parametrii cantitativi optimi. 

Pentru executarea acestor operațiuni de anvergură în bune condiții și pentru a respecta timpul de finalizare a intervențiilor, lucrările pregătitoare au debutat încă de săptămâna trecută. S-au degajat zonele și s-a asigurat protecția acestora, s-au făcut săpături, au fost pregătite echipamentele, piesele și dispozitivele necesare. 

În orașul Ovidiu zona afectată de lipsa apei a fost extinsă și în perimetrul delimitat de Șos Națională – str. Poiana – str. Frunzelor și în cartierul Rezidențial Ovidiu Sud. Această măsură a fost necesară din cauza presiunii și a debitului mare de apă în zona unde se efectuează conectarea la rețeaua de aducțiune a conductei cu diametrul de 300 mm, ce deservește o parte din localitatea Ovidiu.  

Vom reveni cu amănunte!