Arhive

SPECTACOL CU INTRAREA GRATUITĂ ÎN MIJLOCUL SĂPTĂMÂNII ȘI WEEKEND CU „ÎNDOIALA” ȘI „LOGODNĂ RELATIVĂ”

După succesul obținut la festivalul studențesc de la Miercurea Ciuc, echipa spectacolului „Trilogia belgrădeană” de Biljana Srbljanović, în regia lui Erwin Șimșensohn, vă așteaptă miercuri, 10 mai, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța, intrarea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul este o coproducție a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, prin Centrul de Cercetare științifică și creație artistică „Euxin”, și a Teatrului de Stat Constanța.

Distribuția este compusă din: Lucian Prasti, Octavian Mateiciuc, Sorina Toma, Georgiana Oancea, Roberto Savu, Alexandra Babă, Romulus Samfiroiu, Gabriel Roșu, Alexandra Turcin – studenți în anul al treilea la Actorie în cadrul Facultății de Arte de la Universitatea Ovidius, clasa Daniela Vitcu și Erwin Șimșensohn, actrița Denisa Todirean și Theodor Șoptelea, actor al Teatrului de Stat Constanța. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, de la Teatrul de Stat Constanța.

„Trilogia belgrădeană” explorează modul în care războiul și politica influențează viețile oamenilor de rând din fosta Iugoslavie și cum aceștia încearcă să supraviețuiască într-o societate instabilă și în continuă schimbare. Prin problematica abordată, este un spectacol foarte actual, în contextul războiului ruso-ucrainean, care a adus mulți emigranți și în țara noastră.

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 19:00, este programat spectacolul „Îndoiala” de John Patrick Shanley, în regia Dianei Mititelu. În distribuție: Iulian Enache, Dana Dumitrescu, Cristiana Luca, Laura Iordan. Traducerea textului îi aparține lui Eugen Gyemant, decorul a fost conceput de Andreea Săndulescu, costumele, de Ioana Ungureanu, ilustrația muzicală fiind semnată de Adrian Piciorea.

Părintele Flynn și sora Aloysius, directoarea școlii parohiale ce funcționează pe lângă biserica catolică St Nicholas dintr-un cartier al New York-ului, intră în conflict atunci când sora James observă și raportează anumite indicii ale unui presupus abuz sexual al preotului asupra unui elev de culoare. Îndoiala nu este în niciun punct înlocuită de certitudine, ceea ce face ca spectatorii să-și formeze convingeri potrivit propriilor experiențe sau date personale.

Piesa lui John Patrick Shanley a fost laureată în 2005 cu Premiul Pulitzer și cu Premiul Tony. A fost ecranizată în 2008, în regia autorului, cu o distribuție de excepție: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams și Viola Davis, primind mai multe nominalizări pentru Premiile Oscar.

Menționăm că reprezentația din această săptămână a spectacolului „Îndoiala” este accesibilizată pentru persoanele cu deficiențe de auz. Este a treia lună în care Teatrul de Stat Constanța programează câte un spectacol astfel accesibilizat, ceea ce traduce în fapte unul dintre obiectivele instituției, acela de a se adresa tuturor categoriilor de public. Spectacolul de sâmbătă va fi tradus live, în limba semnelor române, de profesor interpret Lena Lazăr Dermengiu, constănțeancă, absolventă a Facultății de Litere a Universității „Ovidius”, care traduce în prezent la Televiziunea Română pentru persoanele cu deficiențe de auz.

Duminică, 14 mai, de la ora 19:00, sunteți invitați la spectacolul „Logodnă relativă” de Alan Ayckbourn, în regia lui Iulian Enache.

Distribuția este următoarea: Cristiana Luca, Laura Crăciun, Florin Aioane, Lucian Pavel. Scenografia este semnată Gabi Albu, muzica, de Adrian Mihai, iar lighting design-ul îi aparține lui Alexandru Bibere. Traducerea textului poartă semnătura Irinei Velcescu.

Se dau: patru oameni, două cupluri interșanjabile, o sumedenie de confuzii, de încurcături ale căror consecințe sunt prelungite la maximum. Rezultă: o comedie clasică pentru întreaga familie.

Menționăm că, încă din martie 2022, reprezentațiile Teatrului de Stat Constanța se desfășoară la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A, situată chiar vizavi de clădirea teatrului din Bulevardul Ferdinand, aflată în renovare din noiembrie 2021.


Toate informațiile referitoare la activitatea Teatrului de Stat Constanța sunt disponibile
pe website-ul nostru, în limbile română și engleză: www.teatruldestatconstanta.ro

Biletele pot fi cumpărate online, pe platforma myStage.ro,
de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97
sau, cu o oră înainte de spectacol, de la Sala Studio.