Arhive

SIMONA HALEP VA URCA PE LOCUL II ÎN IERARHIA MONDIALĂ

Jucătorarea din Constanţa Simona Halep se menţine pe locul 3, cu 6.785 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni, dar va urca pe poziţia secundă din 11 august, după Rogers Cup (Canada). Acest lucru se va întâmpla deoarece chinezoaica Na Li nu va juca la turneele din America de Nord.

Halep este devansată în clasamentul de simplu de către Serena Williams – 9.700 de puncte – şi de Na Li – 6.960 de puncte –, Serena, care a câştigat, duminică, turneul de la Stanford, aflându-se pentru a 200-a săptămână în poziţia de lider WTA.

Simona va deveni, de luni, a 33-a jucătoare din istoria Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste care ocupă locul 2 mondial şi va începe, practic, asaltul pentru poziţia ocupată acum de Williams. Constănţeanca are de apărat 225 de puncte WTA la Cincinnati, acolo unde a jucat sfert de finală anul trecut, 470 la New Heaven, acolo unde s-a impus în 2013, şi 280 de puncte la US Open, acolo unde a prins optimile în 2013.

După circuitul american, Simona nu va participa decât la patru turnee: Tokio, Beijing, Moscova şi Wuhan (China), dar are şanse mari să prindă un loc între vedetele care se vor bate pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, între 20 şi 26 octombrie. În acest moment, Halep ocupă locul 2 în clasamentul pe 2014, clasament care se ia în considerare pentru stabilirea calificatelor la Singapore.