SIMONA HALEP PARTICIPĂ LA SYDNEY DIRECT ÎN AL DOILEA TUR

Câştigătoare a turneului de la Shenzen, Simona Halep, va participa și la turneul WTA de la Sydney. Jucătoarea din Constanţa este cotată ca principală favorită a competiției şi este calificată direct în turul al doilea.

Jucătoarea de 23 de ani va debuta direct în turul doi, când va evolua împotriva Karolinei Pliskova, pe care nu a mai întâlnit-o până acum. Sportiva din Cehia este numărul 22 mondial şi a câştigat trei turnee la simplu în carieră, cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam fiind accederea în turul trei la US Open (2014).

Competiţia de la Sydney are loc în perioada 9-17 ianuarie şi este ultimul turneu înaintea primului Grand Slam al anului, Australian Open. Câştigătoarea va fi recompensată cu un CEC de 124.000 de dolari (105.000 de euro) şi 470 de puncte WTA.

La cei 22 de ani ai săi, adversara Simonei Halep a câştigat cinci titluri, însă niciunul în 2014 şi a adunat 1,3 milioane de dolari din tenis. În 2015, românca are deja cinci victorii din tot atâtea meciuri posibile, în vreme ce jucătoarea din Cehia a câştigat o partidă și a pierdut una.