SCHIMBARE! LIVIU MERDINIAN ESTE NOUL MANAGER INTERIMAR AL SPITALULUI MUNICIPAL MEDGIDIA

Început de săptămână cu schimbări la nivelul Spitalului Municipal din Medgidia. În cursul zilei de astăzi în Consiliul de Administrație al instituției medicale a fost prezentat noul manager interimar. Vorbim despre dr. Liviu MERDINIAN. Acesta este medic specialist în dermatologie și estetică medicală și lector universitar la Universitatea Ovidius din Constanta. MERDINIAN are o misiune dificilă întrucât spitalul din Medgidia se confrunta cu numeroase probleme.

Decizia de a fi schimbat Eugen Aglițoiu (asistentul șef al Secției de Neurologie din cadrul spitalului), numit manager interimar pe data de 30/03/2017, pentru o perioadă de șase luni, nu a fost încă explicată de către reprezentanții autorităților locale. La momentul numirii, Eugen Aglițoiu declara că are planuri mari și că proiectul său poate duce la îmbunătățirea actului medical și eficientizarea activității administrative, la nivelul unității sanitare. El spunea că: „Nu o să mai fie un spital al unui grup de interese.” Tot atunci, reprezentanții autorităților locale declarau că au încredere că lucrurile se vor schimba și îl susțineau pe Aglițoiu. Ce s-a întâmplat ulterior și de ce Eugen Aglițoiu nu a fost lăsat să își ducă la capăt mandatul de manager interimar, rămâne să explice reprezentanții primăriei din Medgidia.

Iată ce declara Luminița Vlădescu, viceprimarul municipiului Medgidia pe data de 31 martie: „Problemele grave si situatia critica a Spitalului Municipal Medgidia au fost sesizate inca din anul 2015 de domnul Eugen Aglitoiu. Sustin din tot sufletul noua echipa manageriala interimara si doresc ca activitatea desfasurata in incinta acestei unitati sanitare sa fie realizata exclusiv in folosul oamenilor!”

 

UPDATE:
Liviu Merdinian s-a născut pe data de 28.09.1978. A absolvit în 1997 Liceul Traian Constanța – specializarea MATEMATICĂ-FIZICĂ. Ulterior a urmat cursurile Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius Constanța, specializarea medicină generală. În perioada 2004-2005 a urmat cursurile de master, tot la Universitatea Ovidius, specializarea MORFOFIZIOLOGIA NORMALĂ ȘI PATOLOGICĂ A STRUCTURILOR ANATOMICE. Pe lângă studii, Liviu Merdinian urmat mai multe cursuri de formare profesională și este și specialist în SĂNĂTATE PUBLICĂ ȘI MANAGEMENT.

Potrivit radiosky.ro pe 16 martie 2017 Liviu Merdinian (foto – facebook.com) a fost numit președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase Constanţa pentru o perioadă 6 luni, funcție la care va trebui să renunțe. El este membru PSD şi a fost nominalizat la acea vreme de către primarul, Decebal Făgădău.

Liviu Merdinian mai activează în cadrul Universității Ovidius și este președintele Uniunii Armenilor din Constanța.