Arhive

SANCŢIUNI PENTRU PIZZA CU VIERMI, ALIMENTE EXPIRATE ŞI MIZERIE ÎN MAI MULTE RESTAURANTE

Alimente stricate şi expirate, produse fără termen de garanţie şi mizerie de nedescris. Asta au găsit inspectorii OPC în mai multe restaurante şi terase din staţiunile 2 Mai şi Vama Veche. Într-o patiserie din Constanţa pizza era plină cu viermi, placinta cu carne stricată şi zeci de ingrediente expirate de mai bine de un an de zile. Ziua s-a încheiat cu amenzi şi restaurante închise. 

Viermi – asta a găsit unul dintre clienţii patiseriei de pe strada Griviţei, în pizza pe care şi-a cumpărat-o la prânz. Dar vitrinele unităţii alimentare ascundeau mult mai multe nereguli. Produsele vândute în patiserie erau un real pericol pentru viaţa consumatorilor. Nici angajaţii nu erau în siguranţă. Din cauza căldurii insuportabile şi a condiţiilor improprii din unitate unei vânzătoare i s a făcut rău.

Femeia a fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată, de urgenţă, la spital. Patiseria în care lucra femei a fost închisă, iar patronul unităţii amendat cu 10.000 de lei.

Situaţia nu era mai bună nici la restaurantele din sudul litoralului. În 2 Mai de exemplu, clienţii primeau pui expirat, dar şi peşte ori fructe de mare fără niciun termen de valabilitate. Turiştii spun că este un risc pe care şi-l asumă în momentul în care aleg să mănânce la restaurant.

În Vama Veche, la mai multe terase produsele congelate nu aveau niciun element de identificare şi nici măcar bucătarii nu ştiau ce se află în pungi.
Mai multe restaurante au fost închise şi s au dat amenzi de peste 50.000 de lei.