Sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2

Peste 20000 lei este valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa în cursul nopţii trecute, pentru organizatorul şi participanții la un spectacol ce a avut loc pe plaja din Tuzla .

În cursul nopţii trecute, jandarmii constănţeni au desfășurat în zona plajei din comuna Tuzla, o acțiune de verificare a respectării măsurilor dispuse de autorități pe timpul stării de alertă,  pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că mai multe persoane participă la un spectacol de muzică mixată de un D.J., nerespectând prevederile legale impuse de evoluția situației epidemiologice.

Jandarmii l-au sancţionat contravenţional pe organizatorul acestui eveniment cu amendă în cuantum de 4000 lei, iar pe cei 32 de participanţi aflaţi la faţa locului i-au sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare totală de 18500 lei.

Cetăţenii pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de jandarmerie, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.