“SĂ NU NE UITĂM EROII!”


Sorin Cristian Mateescu, senator AUR a vorbit despre dezbaterea cu tema “Să nu ne uităm eroii! 30 de ani de la războiul ruso-român de pe Nistru”, la care au participat experți în domeniu și reprezentanți ai partidului.

Sorin Cristian Mateescu

“Un excepțional eveniment, organizat ieri de către președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni din Senat, dl. Claudiu Târziu, în parteneriat cu Centrul Român de Studii și Strategii, Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române și Asociația Răsăritul Românesc din Chișinău, pentru a marca împlinirea a treizeci de ani de la începutul războiului ruso-român de pe Nistru.
În acest conflict militar, întins pe parcursul a patru luni, între martie și iulie 1992, au căzut 299 de români, care au murit luptând pentru cauza românității, în partea sa de răsărit.

Dumnezeu să îi odihnească pe acești martiri! Să le cinstim memoria așa cum se cuvine!”

Sorin Cristian Mateescu, senator AUR
Claudiu Târziu

“Noi, cei de la AUR, credem că România trebuie să reintre în formatul de negocieri pentru problema transnistreană și că veteranii din războiul de pe Nistru pentru cauza națională trebuie recunoscuți de către România ca veterani ai Armatei Române. Trebuie să ne întoarcem la evenimentele de acum 30 de ani ca la o dovadă de demnitate națională și ca la un exemplu de cum poate un stat agresor, un imperiu nesățios așa cum este Rusia, indiferent cum s-a numit el la un moment dat, să – și atace vecinii și să încerce în permanență să se extindă, să domine, să exploateze resursele altora și să țină în sclavie alte popoare. Trebuie să nu uităm asta, mai ales în acest ceas în care vedem că Rusia este într – un nou atac asupra unei alte țări. Ce se întâmplă astăzi în Ucraina, s-a întâmplat în urmă cu 30 de ani în Republica Moldova, pe Nistru”.

a declarat senatorul Claudiu Târziu, președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni și copreședinte AUR

Mai multe detalii