Arhive

“România va reuși să îndeplinească și obiectivele PNRR și să acceseze miliardele de euro asociate…”

În legătură cu votul PSD la dezbaterile din comisie a legii decarbonării, senatorul social-democrat, Felix Stroe, a făcut următoarele precizări:

“USR a propus o serie de amendamente care PRETIND CĂ respectă acordurile deja încheiate cu reprezentanții Comisiei Europene, dar care presupun ca închiderea minelor și a termocentralelor să se facă doar după ce în sistem au fost introduse noi capacități de producție.
Amendamentele USR au fost respinse.
Și asta pentru că în PNRR-ul făcut de Ghinea și USR NU EXISTĂ AȘA CEVA, ci doar termene foarte clare, foarte precise, până la care anumite capacități de producție pe bază de cărbune trebuie închise!?

PSD susține, după cum s-a angajat, păstrarea capacităților de producție a energiei pe bază de cărbune, prin trecerea lor în rezerva tehnică și activarea în caz de nevoie. Deci nu e vorba în niciun caz de desființarea/distrugerea acestor centrale pe cărbune, ci de schimbarea regimului lor de activitate!
Astfel, aceste centrale vor putea funcționa, în anumite condiții, și după data limită stabilită conform PNRR. În acest fel România va reuși să îndeplinească și obiectivele PNRR și să acceseze miliardele de euro asociate, astfel încât să-și modernizeze și/sau să construiască capacități performante de producție a energiei. După intrarea în conservare, nu înainte!”, a transmis senatorul PSD, Felix Stroe.