Arhive

REZULTATELE EVALUĂRII NAŢIONALE: 68,25% DIN ELEVII CONSTĂNŢENI AU OBŢINUT PESTE NOTA 5

68, 25 % dintre elevii de clasa a VIII-a din judeţul Constanţa au obținut note peste 5 la Evaluarea Națională, astfel: 72,75% la disciplina Limba și literatura română și 70,40% la Matematică. 205 elevi au obținut nota 10 la Matematică și doar 12, la Limba și literatura română, informează Biroul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ).

Contestaţiile vor putea fi depuse astăzi, 27 iunie 2014, în intervalul 16.00-20.00, la unitatea de învățământ unde au fost susținute probele, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe 1 iulie.

Înscrierea în liceele de stat se face pe baza mediei de admitere, în care media generală de la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a are o pondere de 75%, iar media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, o pondere de 25%.

Inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu, a declarat: „Mulțumesc tuturor profesorilor și directorilor implicați în desfășurarea Evaluării Naționale pentru organizarea impecabilă a examenului și sunt convins că toți elevii care au învățat și au fost consecvenți pe parcursul celor patru ani de studiu au reușit să obțină notele dorite.”