Arhive

REȚINUȚI CU FOCURI DE ARMĂ PENTRU PESCUIT CU PLASE MONOFILAMENT

În data de 26 februarie a.c., în jurul orei 07.15, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, a observat pe lacul Hazarlâc(situat între Hârșova și Saraiu), două persone care pescuiau, folosind unelte interzise de lege.

Aceștia au fost chemați la mal de către jandarmi. În timp ce jandarmii le stabileau identitatea, unul dintre făptuitori a încercat să se îndepărteze pe apă folosind o barcă improvizată. Întrucât nu s-a oprit la somațiile verbale ale jandarmilor, a fost necesar să se execute trei focuri de avertisment pentru reținerea acestuia.

În urma verificărilor jandarmii au stabilit că bărbaţii, A.G. în vîrstă de 40 ani, şi M.I. în vîrstă de 31 ani, ambii cu domiciliul în localitatea Ciobanu, pescuiau cu plase de tip monofilament.

Deoarece faptele celor două persoane sunt susceptibile de a fi infracţiuni prevăzute şi sancţionate de  O.U.G. nr. 23 /2008 privind pescuitul şi acvacultura, (deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament), jandarmii au întocmit procesul-verbal de sesizare conform prevederilor procedurale. Cei doi făptuitori au fost predați lucrătorilor Poliției Ciobanu împreună cu mijloacele materiale de probă(5 plase monofilament în lungime totală de 240 metri), în vederea continuării cercetărilor.