“PSD sprijină sectorul agricol și alimentar cu măsuri, investiții și fonduri folosite cu cap…”

“Nu voi înceta să acționez, la nivelul Parlamentului, prin măsuri legislative care să ducă la reabilitatea cândva renumitului sistem de irigații în agricultură, al României!
De aceea, salut că la nivelul Executivului au fost adoptate acțiuni importante în acest sens. Astfel, a fost aprobată documentația lucrărilor de reabilitare pentru două obiective de investiții, de importanță națională.

Primul dintre ele vizează Canalul Magistral Siret – Bărăgan, care va deservi o suprafață irigată de aproximativ 43.000 ha!

Cel de-al doilea obiectiv aprobat se referă la „Reabilitarea stațiilor de pompare de bază, a stației de repompare, a canalelor de aducțiune și de distribuție din amenajarea de irigații Sadova Corabia”.

Este vorba de investiții totale de peste un miliard de lei! În acest an, accesul fermierilor la apă și instalații s-a făcut mult mai devreme, ca în alți ani!

Partidul Social Democrat sprijină sectorul agricol și alimentar, mai ales în contextul blocajului și a crizei din Ucraina. Concret, cu măsuri, investiții și fonduri folosite cu cap, nu cu vorbe și bani aruncați aiurea!” – a transmis senatorul social-democrat, Felix Stroe.