“PSD are toate calculele care arată că o majorare cu minim 10% a pensiilor poate fi susținută în acest moment!”

Senatorul social-democrat, Felix Stroe, salută declarațiile premierului României, referitoare la majorarea pensiilor și a salariului minim, din care rezultă două concluzii importante:

  • că propunerile PSD sunt justificate, cu o fundamentare economică serioasă. Premierul enunță acum aceleași argumente pe care le-a prezentat PSD când a propus aceste măsuri. PSD are toate calcule care arată că o majorare cu minim 10% a pensiilor poate fi susținută în acest moment!
  • că nu există niciun dezacord în Coaliție pe acest subiect! PSD este deschis și chiar cere să se analizeze în Coaliție orice propunere serioasă care conduce la creșterea veniturilor românilor și la protejarea categoriilor sociale vulnerabile.

“Important e să fie o propunere serioasă, bine fundamentată economic, astfel încât să nu creăm așteptări care nu pot fi împlinite.

Când propunem majorarea cu cel puțin 10% nu ne referim doar la punctul de pensie, ci și la pensia minimă! În dezbaterea publică se vorbește doar de punctul de pensie, dar propunerea PSD include și creșterea pensiei minime cu 10%.
Iar aici trebuie să facem precizarea că pensia minimă nu se acordă celor care n-au muncit, cum greșit se afirmă în spațiul public (trebuie să existe o vechime de cel puțin 15 ani în muncă), ci se acordă celor care au fost defavorizați de anumite reglementări inechitabile pe care statul le-a luat de-a lungul activității lor!”
(Felix Stroe, senator PSD)