“PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL…”

Felix Stroe, senator PSD:
“Pentru a pune în aplicare un program de guvernare coerent și realist, care să asigure depășirea situației critice actuale din România. Și este evident că are nevoie de pârghiile necesare pentru atingerea acestui scop major. De aici, rezultă necesitatea preluării anumitor portofolii ministeriale, precum Finanțele sau Sănătatea.

Nu împărțim funcții în guvern, ci sarcini și responsabilități, care să aducă stabilizare, apoi normalitate, în vederea relansării economice și sociale! Abia după ce se convine asupra programului de guvernare, considerăm că se pot discuta ministerele pe care le va coordona.
Pentru că PSD are programe și politici pe care le poate discuta cu PNL, dar are și măsuri la care nu poate renunța.

Manifestăm dar și solicităm decență și bună credință în negocierile cu PNL; considerăm că vital este programul de guvernare care va rezulta și de aceea până nu se epuizează această etapă nu discutăm funcții.

PSD nu intră la guvernare pentru funcții, ci pentru a veni cu soluții, pentru a opri dezastrul generalizat.
PSD are deja un plan clar, cu 100 de măsuri urgente ce trebuie aplicate imediat după învestirea noului guvern.

PSD a stabilit 4 echipe de negociere cu PNL:

  • la nivel Politic – din care vor face parte cei din conducere (președintele Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, prim-vicepreședinții PSD, președintele Consiliului Național și Vicepreședintele pe teme Economice, Mihai Tudose)
  • pentru Acordul Politic – coordonată de secretarul general al PSD, Paul Stănescu;
  • pentru Programul de Guvernare – coordonată de prim vice-președintele PSD Sorin Grindeanu;
  • pentru Revizuirea Constituției – coordonată de senatorul Robert Cazanciuc (pentru a analiza o eventuală reformă constituțională cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la adoptarea primei Constituții post-revoluționare.)”