Arhive

PROMOŢIA ’94 A LTNB A SĂRBĂTORIT DOUĂ DECENII DE LA ABSOLVIRE

DUPĂ ANI ŞI ANI… DE LICEU! Promoția 1994 a Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia, s-a reîntâlnit pentru a sărbători 20 de ani de la absolvire. Foştii elevi s-au adunat la Casa Armatei, au făcut o vizită la liceu, după care au organizat o noapte de distracție la un restaurant din localitate. Festivitatea a avut loc la iniţiativa unui absolvent care a avut grijă ca totul să fie bine pus la punct.

Dascălii au strigat catalogul, iar elevii au răspuns prezent și au spus câteva cuvinte despre ei. Profesorii, au fost entuziasmaţi de această reuniune.

După solemnitatea festivităţii a urmat un tur al liceului… Organizatorul le-a pregătit celor prezenţi şi o serie de surprize: pe bănci, ii aștepta câte un tricou cu numele și litera clasei lor, iar pe catedră, poze din liceu pentru a face colaje ”before and after”. Totul pentru ca amintirile să rămână întotdeauna vii. Nu au fost uitaţi nici cei trecuți în neființă: pe tablă erau prezente tricouri negre, cu mesajul ” Rest in peace ”. Și asta, ca semn de recunoștință. Înainte de plecare, o altă surpriză i-a așteptat pe absolvenţi. Ce şi-au dorit ei acum 2 decenii s-a împlinit. Absolvenții anului 1994, s-au îmbrăcat în robe, aşa cum se obișnuiește în prezent. Ce au spus colegii despre această reîntâlnire? Cum s-au simțit? Si ce urări au unii pentru ceilalți?

Din păcate, pentru unii profesori, reîntâlnirea a fost și un motiv de tristețe. Și asta deoarece spun că nu vor mai găsi elevi ca în promoțiile trecute.

Dupa multe glume și aduceri aminte, invitații au petrecut la un restaurant din apropiere. Aici rolurile s-au schimbat. S-a citit catalogul profesorilor.

Organizatorul festivității ajutat de câțiva prieteni, a fost mulțumit de faptul ca și-a adunat majoritatea colegilor. Spune că a reușit să ii contacteze cu ajutorul rețelelor de socializare.

Mulți dintre ei sunt schimbați şi nu se mai recunoșteau. Însă, cu toate acestea, s-au simțit bine împreună și dupa 20 de ani.

Se spune mai mereu, că după ce termini liceul, nu se mai păstrează legăturile de prietenie pentru că fiecare are drumul lui. Însă acest exemplu este demn de urmat şi ar trebui să îi îndemne pe toţi să organizeze astfel de reîntâlniri.