PROIECTUL „ÎN TINDA BISERICII” LA CEAS ANIVERSAR

„A crește copii este un lucru riscant! Pentru că reușita depinde de multă trudă și grijă, iar nereușita întrece orice altă durere!” Acestea sunt primele rânduri din numărul trei al revistei „Inocenți” care apare anual în cadrul proiectului „În tinda bisericii”. Activitățile educative se desfășoară în cadrul Bisericii Sfinții Petru și Pavel din Medgidia.

Proiectul „În tinda bisericii a fost implementat încă din anul 2012. Pentru început activitățile s-au desfășurat în capela parohiei. În timp, numărul copiilor a crescut ceea ce a dus la amenajarea unei clădiri unde pot fi educați mai mulți prichinei. Ce au însemnat cei tre ani de proiect ne-a marturisit părintele Gheorghe ZGURĂ.

Prin activitatea desfășurată zilnic se dorește sensibilizarea sufletului copiilor, scoaterea la iveală a tot ceea ce este mai frumos și mai pur în el. Actul educațional este menit să împletească educația cu viața creștină și are ca scop conturarea unor personalități care cultivă valorile morale, culturale și dragostea față de aproape.

În cadrul proiectului au existat și campanii umanitare. În preajma sărbătorilor de Crăciun micuții din cadrul au vizitat copiii de la o grădiniță din oraș cărora le-au oferit cadouri.

De asemenea, în cadrul campaniei „Îmbracă un copil de Paște” elevii au vizitat mai multe familii nevoiașe cărora le-au oferit daruri.

Tinda Bisericii este pentru copii o a doua familie. În acest loc, dragostea, credința și educația se împletesc pentru un viitor mai bun. Și asta pentru că micuții sunt credincioșii de azi și de mâine ai Bisericii.

Activitatea proiectului este una de succes. Însă cei care doresc să se alăture, o pot face cu încredere! Micuții împreună cu cadrele didactice le promit îmbrățișări ale copiilor, iubirea lor necondiționată și nu în ultimul rând clipe minunate! Inițiatorii proiectului „În Tinda Bisericii” au ținut să le mulțumească și partenerilor: Televiziunea ALPHA MEDIA, POLITITA NAȚIONALĂ, Liceul Tehnologic Dragomir Hurmuzescu, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși”, Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu”, preotului Irinel Hordencu și nu în ultimul rând părinților.