Arhive

PROIECTUL COFINANȚAT DIN FONDUL SOCIAL EUROPEAN PRIN PROGRAMUL OPERAȚIOMAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE VINE ÎN SPRIJINUL ELEVILOR PENTRU A DOBÂNDI ABILITĂȚI PRACTICE DE LUCRU

Un nou Proiect Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațiomal Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, vine în întâmpinarea elevilor. Primăria din Medgidia a găzduit un eveniment de anvergură, care pune bazele proiectului „Construim împreună viitoarea ta carieră profesională!”. Beneficiari sunt atât elevii de liceu cât și antreprenorii.

Universitatea „Spiru Haret” prin Facultatea de Management Financiar Contabil Constanța și Colegiul Tehnic „Nicolae Titulescu” din Medgidia au dat mâna și au pus bazele unui nou proiect ce ajută elevii de liceu.

Perioada de derulare a stagiilor de practică este 13.12.2014 – 12.09. 2015, iar locul de derulare a stagiilor de practică este la firmele agenților economici din orașul Medgidia.

La eveniment au luat parte reprezentanți ai diverselor firme din oraș care au fost întrebați cum li se pare proiectul și dacă ar fi dispuși să primească cursanți pentru a-i învăța lucruri practice esențiale în dezvoltarea școlară.

Pe lângă beneficiile pe care le au elevii în acest proiect, și agenții economici implicați vor avea numeroase avantaje. Printre acestea se enumeră: remunerarea tutorilor de practică, oportunitatea de a colabora cu reprezentanți din mediul școlar, identificarea de tineri responsabili, serioși, interesați care pot deveni viitori angajați.