Arhive

Proiectul „Bibliotecile ca hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate” ajunge, cu succes, la final

Primăria Medgidia anunță încheierea cu succes a proiectului „Bibliotecile ca hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate” implementat de Fundația „Noi Orizonturi” și Asociația „Comunitățile Viitorului” cu sprijinul financiar al Comitetului Internațional de Salvare, în perioada 01 noiembrie 2022 – 30 iunie 2023 și desfășurat la Biblioteca municipală Medgidia, precum și în alte 7 biblioteci din țară.

Evenimentul de încheiere a proiectului și înmânare de diplome participanților va avea loc joi, 22.06.2023, ora 17:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „I. N. Roman” din municipiul Medgidia.

Prin intermediul acestui proiect au fost organizate și s-au desfășurat diverse activități: Club de robotică și coding, Club de inițiativă comunitară pentru adolescenți IMPACT, Curs de limbă română pentru refugiați și alți cetățeni străini precum și diferite ateliere pentru copii.

Obiectivele acestui proiect au fost: dezvoltarea competențelor digitale ale copiilor, dezvoltarea competențelor lingvistice pentru refugiați și alți cetățeni străini, dezvoltarea competențelor de voluntariat pentru adolescenți, amenajarea spațiului bibliotecii (buget 1500$) și utilizarea bibliotecii ca hub de către refugiați și comunitate.

Pentru mai multe informații vă rugăm să o contactați pe doamna Asan Neugis – inspector superior la Biblioteca municipală Medgidia, email: bmedgidia@gmail.com.