Arhive

PROIECT PILOT LA NIVEL JUDEȚEAN: „KEMPO – TRADIȚIE, DISCIPLINĂ, EDUCAȚIE”

CINCI INSTITUȚII ȘI-AU DAT MÂNA PENTRU A STOPA EXCLUZIUNEA SOCIALĂ ȘI A COMBATE COMPORTAMENTUL AGRESIV AL COPIILOR

Federația Română de KEMPO, Asociația Sportivă REBEL FIGHTERS, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Televiziunea ALPHA MEDIA lansează un proiect pilot: „KEMPO – TRADIȚIE, DISCIPLINĂ, EDUCAȚIE”
Totul a pornit de la necesitatea conştientizării importanţei acţiunii sportive, în vederea dezvoltării interesului tinerilor față de menţinerea unui climat de viaţă sănătos, a prevenirii şi combaterii comportamentelor cu risc pentru sănătate și a tulburărilor de adaptare în colectivitate.

afis separat kempo

Prin acest demers, instituțiile partenere își propun conștientizarea, în rândul tinerei generaţii, a credinţei că prin practicarea disciplinei sportive Kempo, se poate dobândi forţă fizică și psihică, iar toate activitățile sunt concentrate pe formarea și dezvoltarea capacității tinerilor de a gestiona situații limită din viața cotidiană prin respect, disciplină, organizare și planificare.

Cooperarea interinstituţională are în vedere eficientizarea comunicării ŞCOALĂ – FAMILIE – COMUNITATE, iar prin programul de activităţi extraşcolare „Kempo – Tradiție, Disciplină, Educație”, timp de 12 luni specialiștii implicați vor pune accent pe dezvoltarea potenţialului copiilor şi a relaţiilor în cadrul grupurilor. Tinerii cu vârste cuprinse între 7-14 ani vor fi implicați în activităţi sportive specifice disciplinei Kempo la nivelul şcolii şi comunităţii, în vederea dezvoltării abilităţilor sportive şi socio-emoţionale, a incluziunii sociale, dar și a prevenirii şi combaterii comportamentelor de risc.

beneficii kempo

Copiii care au „prea multă energie”, manifestă tulburări de adaptare în colectivitate, au un comportament agresiv sau sunt indisciplinați, la școală, în cercul de prieteni sau chiar în sânul familiei vor beneficia în mod GRATUIT de:
– activitate sportivă de pregătire şi formare în disciplina soprtivă Kempo;
– asigurarea de echipament şi acesorii necesare pentru desfăşurarea activității soprtive Kempo;
– consultație medicală sportivă;
– asistență și îndrumare psihologică;
– participarea la Campionatul Național de Kempo;
– examinare de grad (centură albă 6 Kyu);
– participare la competiții interșcolare în cadrul Proiectului „Kempo – Tradiție, Disciplină, Educație”și obținerea de premii.

 

kempo 1

 

Toate activitățile se vor desfășura în parteneriat cu școlile din județul Constanța, iar pe lângă specialiștii din domeniul educației și sportului copiii vor fi ghidați, evaluați și coordonați de psihologi din cadrul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța.
Specialiștii sunt de părere că rezultatele nu vor întârzia să apară. Tocmai de aceea își propun implicarea copiilor în activitatea sportivă de pregătire și formare în disciplina sportivă Kempo, pe o perioada de 6 luni.

 

kempo 2

Ionel Crînguș, președintele Asociației Sportive REBEL FIGHTERS spune că: „Proiectul vine în sprijinul copiilor marginalizați, discriminați, care nu au posibilități financiare și astfel dezvoltă tulburări de comportament, nu se pot adapta în colectiv. Un copil care practică KEMPO în mod constant devine mai optimist, energic, activ, învață să fie un luptător, să facă față cu brio atât succeselor cât și eșecurilor pe orice plan în viață. Maturizarea emoțională este mai rapidă la tinerii implicați în sport și pe termen lung vor beneficia de un echilibru psihic mai stabil.”

Proiectul „Kempo – Tradiție, Disciplină, Educație” se va desfășura în perioada 01 octombrie 2016 – 30 sept 2017 și va debuta simultan în Constanța, Medgidia și Valu lui Traian, localități în care primăriile și școlile vor deveni parteneri activi în dezvoltarea copiilor.

Pe lângă sprijinul din partea Federaței Române de KEMPO, a Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța, a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța și a Inspectoratului Școlar Județean Constanța, proiectul „Kempo – Tradiție, Disciplină, Educație” are alături și sponsori de încredere: AVIA MOTORS Constanța (dealer SKODA) și PULS PRINTING (Business & Printing Soluțions), POLYPROD (Producție Publicitară).