Arhive

PROGRAM DE PREVENIRE A INFRACȚIONALITĂȚII ÎN INCINTA INSTITUȚIILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Elevii din Medgidia au fost polițiști pentru o zi. Însoțiți de către cadrele didactice la sediul Poliției Municipale tinerii au aflat domeniile de activitate ale oamenilor legii. Cu toţii au fost încântați de experiența trăită, iar unii dintre ei doresc să urmeze această carieră.

La eveniment au luat parte reprezentanții cu funcții înalte din cadrul poliției. Ei le-au oferit copiilor informații privitoare la domeniul de activitate pe care îl desfășoară fiecare birou.

La întrunire au fost prezenți primarul, viceprimarul și un reprezentant al bisericii care au dorit să le adreseze câteva cuvinte celor prezenți.

Cadrele didactice au fost încântate de manifestare și doresc să se mai organizeze astfel de evenimente şi cu alte ocazii.

Elevii au ascultat cu atenție informațiile primite de la oficialii instituției. Mai mult ei susțin că activitatea este una benefică, mai ales pentru cei care deja sunt hotărâți să urmeze această carieră.

Obiectivele proiectului sunt numeroase. Printre acestea se numără: minimalizarea conceptului de elev problemă, disciplinizarea în școală și în afara ei, pregătirea antiinfracțională a adolescenților, dar și înțelegerea rolului și rostului poliției în societate.