PROCURORII DNA AU RIDICAT DE LA ISJ CONSTANŢA MAI MULTE ÎNSCRISURI CARE LE APARŢIN ELEVILOR

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. Faptele ar fi fot comise în perioada august-octombrie 2014. Vizate au fost atât Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cât şi cel din Brăila. Procurorii au ridicat mai multe înscrisuri care ar putea face obiectul infracţiunilor.

În cursul dimineţii de 8 octombrie, ca urmare autorizării de către instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii în 5 locaţii situate în municipiile Brăila şi Constanţa. Dintre acestea patru au vizat instituţii publice de interes local. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Răducu Popescu susţine că instituţia pe care o conduce nu este parte în dosarul anchetat de procurorii DNA. Oamenii legii au ridicat de la ISJ mai multe înscrisuri şi documente.

Procurorii suspecteaza ca mai multi elevi care au sustinut examenul de bacalaureat in sesiunea de toamna a acestui an au dat bani pentru a promova examenul la limba romana si matematica. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.