PRINS DE JANDARMI CU O ARMĂ NELETALĂ ASUPRA SA

Marţi, 24 iunie a.c., ora 20.00, un echipaj de jandarmerie care se afla în misiune de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, în municipiul Constanţa, pe strada Topolog, a observat un tânăr care se lăuda la mai mulţi prieteni cu „o nouă achiziţie”. La vederea militarilor, acesta a început să se agite şi a mărit ritmul de mers. A fost somat, s-a oprit şi i s-a făcut controlul corporal sumar şi al bunurilor pe care le deţinea.

Asupra lui G.N., de 22 ani, din Constanţa, la spate, jandarmii au găsit o armă neletală, un pistol cu aer comprimat pentru care nu deţinea permis. A mai declarat că poartă arma asupra lui pentru a se apăra de duşmani…

Pe numele acestuia au fost întocmite actele de constare pentru fapta de deţinere sau portul fără drept de arme neletale. Tînărul fost predat la Secţia 4 Poliţie Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Jandarmeria Română recomandă ca, în situaţia în care observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure, să anunţe cel mai apropiat echipaj de ordine publică.

Pentru solicitări, cetăţenii pot apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.