PRIMARUL ORAȘULUI TECHIRGIOL A FOST ARESTAT PREVENTIV

Primarul orașului Techirghiol, reținut vineri seara, într-o parcare din municipiul Constanța, de către procurorii DNA pentru luare de mită, a fost arestat preventiv. Potrivit unor surse, edilul a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 40.000 lei de la reprezentantul unei firme care avea lucrari la Techirghiol. Se pare că Adrian Stan ceruse anterior 110.000 lei mită pentru a urgenta plata lucrărilor realizate de către firma respectivă. Banii reprezentau la 4% din valoarea lucrarilor, motiv pentru care afaceristul l-a denunțat la DNA pe primar.
Adrian Stan a fost condus la sediul DNA, pentru audieri, iar astăzi procurorii l-au prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au admis cererea procurorilor DNA, astfel că primarul orașului Techirghiol, Adrian Stan își va petrece următoarele 29 de zile în arest.

Adrian Stan este la al doilea mandat de primar și potrivit declarației de avere, deține un teren de 300 mp intravilan, la Techirghiol, un apartament, o casă și spații comerciale în aceeași localitate, un asutoturism Mercedes Benz. Edilul are un credit bancar de 15.000 euro, scadent in 2016 si nu a declarat bani in conturi. La capitolul venituri, primarul a declarat doar salariul lui si al sotiei, care lucreaza ca inspector, tot in cadrul primariei, si 42.000 lei din inchirierea spatiului comercial pe care il detine.