POLIȚIȘTII AU DESCINS LA MAI MULȚI SUSPECȚI DE TRAFIC DE DROGURI

În urma a nouă percheziții efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.CO.T. au destructurat o grupare infracțională care se ocupa cu traficul de cannabis și de substanțe cu efecte psihoactive.

La data de 7 ianuarie a.c., poliţiştii S.C.C.O. Caraș-Severin și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, cu sprijinul B.C.C.O. Timişoara și I.P.J. Caraş-Severin au efectuat 9 percheziţii domiciliare, 6 în Caraș- Severin și 3 în Timiş, la locuinţe membrilor unei grupări infracționale bănuite de mai multor persoane bănuite de trafic de droguri de risc şi a operaţiuni cu subsţante susceptibile a avea efect psihoactiv.

De asemenea, au fost puse în executate 9 mandate de aducere emise pe numele celor în cauză, iar mai multe persoane urmează a fi audiate ca martor.

Liderul grupării, o persoană de 36 ani, din Reşiţa, ar fi coordonat activitatea de procurare și distribuire a drogurilor de risc, precum și pe cea de efectuare de operațiuni ilicite cu substante cu efect psihoactiv (producere și distribuire), uneori distribuind personal substanţele ilicite.

Ceilalți mebrii ai grupării, 8 persoane cu vârste cuprinse între 16 și 34 de ani aveau sarcini bine stabilite, respectiv procurarea, depozitarea şi comercializarea substanţelor interzise.

În urma perchezițiilor au fost ridicate substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, cannabis, un cântar, 1.500 de lei, o sabie, un cuțit și un pistol de airsoft.

Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de D.I.P.I.
foto: arhiva