Poliția Locală Năvodari face apel către cetățeni

Poliția Locală Năvodari face apel către cetățenii orașului Năvodari să respecte prevederile H.C.L. nr. 207/2008 privind aprobarea Regulamentului în vederea stabilirii unor măsuri pentru buna gospodărire, păstrarea curățeniei, respectarea normelor de igienă și înfrumusețare, păstrarea ordinii, precum și constatarea faptelor ce constituie contravenții.


Conform Art.6, constituie contravenție la normele de protecție a drumurilor, trotuarelor și parcajelor în vederea menținerii aspectului estetic al orasului, următoarele fapte:

w. Parcarea și repararea autovehiculelor care nu sunt în stare de funcționare pe străzi, trotuare, spații verzi sau parcări precum și abandonarea acestora constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice și de la 1500 la 2500 lei pentru persoanele juridice.

x.Folosirea suprafeței străzilor pentru gararea mijloacelor de transport marfă sau călători indiferent de forma de proprietate a acestora, precum și folosirea parcajelor din apropierea blocurilor de locuințe de către mijloacele de transport marfă cu o capacitate mai mare de 1,5 tone, transport călători și materiale de construcții constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice și de la 1500 la 2500 lei pentru persoanele juridice.

  1. Ocuparea, blocarea căilor rutiere, aleilor, trotuarelor ori îngreunarea fluenței traficului sau împiedicarea accesului autovehiculelor autorizate pentru spațiile destinate transportului public de călători sau în stațiile de taxi în orice mod.
  2. Parcarea autocamioanelor, autovehiculelor de transport marfă sau persoane se va efectua în parcările publice cu plata taxelor stabilite în conformitate cu reglementările în vigoare.
  3. Pătrunderea fără autorizație specială eliberată de Primărie cu autovehicule, utilaje și atelaje pe străzile și aleile cu restricții.
  4. Blocarea autovehiculelor aflate în parcare de către alte autovehicule.
  5. Expunerea autovehiculelor cu afișe în vederea comercializării, în parcări, scuaruri, refugii sau marcajele stațiilor de transport în comun constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei pentru persoane fizice și de la 1500 la 2500 lei pentru persoane juridice.
  6. Parcarea sau blocarea locurilor de parcare deținute de persoanele fizice sau juridice cu plata taxelor în conformitate cu reglementările în vigoare de către alte autovehicule constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 le la 1000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 1500 la 2500 lei pentru persoanele juridice.
    7.Vehiculele destinate transportului de mărfuri aparținând societăților comerciale, microbuze, autobuze, autocare transport călători precum și utilaje și tractoare cu sau fără remorcă, nu au dreptul de a staționa sau parca pe domeniul public. Constituie contraveție și se sancționează cu amendă de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice.