Arhive

POLIŢIA DE FRONTIERĂ ACŢIONEAZĂ ÎN FORŢĂ ÎMPOTRIVA CELOR CARE ÎNCALCĂ LEGEA

Zeci de fapte ilegale la graniţele României. Poliția de frontieră opreşte fiecare maşină ce intră sau iese din ţară, în vederea supravegherii, prevenirii şi combaterii migrației ilegale și a faptelor specifice criminalităţii transfrontaliere. De asemenea oamenii legii verifică respectarea regimului juridic al frontirei de stat, pașapoartelor şi străinilor.

În acest interval de timp prin punctele de trecere vamală traficul auto a înregistrat aproximativ 38.600 de mijloace de transport și 158.300 de persoane.

În zonele de competenţă poliţiştii de frontieră au constatat:
33 de fapte ilegale săvârşite atât de cetăţeni români cât şi de străini. Dintre acestea 11 au fost infracţiuni, iar 22 au fost contravenţii.Valoarea contravenţiilor aplicate s-a ridicat la 3.900 lei;
Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate, ce urmau să fie introduse în ţară. Unele depăşeau plafonul vamal admis, iar altele erau suspecte de a fi contrafăcute. Totalul lor atingea valoarea de 24.000 lei.
Un cetăţean turc este suspectat de implicare în traficul internaţional de droguri de mare risc şi a fost reţinut, deoarece s-au găsit în tirul pe care îl conducea 56,51 kg de ecstasy.

De asemenea nu s-a permis intrarea în țară a unui număr de 20 de cetățeni străini, care nu îndeplineau condițiile prevăzute de lege. Nici români nu au fost scutiți de probleme, astfel 39 nu au putut părăsi țara din diferite motive legale.