PESTE 3,6 MILIOANE DE EURO PENTRU REABILITAREA SPITALULUI DIN MEDGIDIA [VIDEO + DOCUMENT]

 

Primăria Medgidia a semnat contractul de finanțare a proiectului „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Medgidia”. Valoarea totală a contractului de finanțare este de 16.987.187,84 lei. Fondurile provin de la Fondul European de Dezvoltare Regională, în proporție de 85%, bugetul național contribuie 13%, iar bugetul local asigură o cofinanțare de 2%.

 

Edilul Valentin Vrabie spune că nu se oprește aici. În această perioadă se desfășoară procedura de achizițe aparatură medicală pentru spital, un proiect în valoare de 3 milioane de euro.

„După ce zilele trecute au început lucrările de reabilitare a Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Medgidia, astăzi am semnat şi contractul de finanțare pentru modernizarea Spitalului. Având o valoare de 16.978.187,84 lei (peste 3,6 milioane de euro), această reabilitare presupune ample lucrări care vor cuprinde inclusiv înlocuirea centralei termice și a lifturilor existente aici încă de la înființarea acestei unități sanitare. Fondurile sunt nerambursabile iar cofinanțarea suportată de Primărie este de doar 2%.” a postat primarul pe pagina sa de facebook.

Valentin Vrabie este de părere că după toate aceste investiții Spitalul Municipal Medgidia va deveni un punct de reper în tot ce înseamnă domeniul sanitar din județul Constanța, iar serviciile medicale prestate vor fi la standarde europene.