Arhive

Performanță și dans de calitate, la ediția a II-a a Festivalului Național de Dans Sportiv Medgidia 2018 [VIDEO]

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, Sala Sporturilor din cadrul Complexului Sportiv „Iftimie Ilisei” a fost vizitată de sute de dansatori talentați de pe întreg teritoriul României, cu ocazia desfășurării celei de-a doua ediții a Festivalului de Dans Sportiv Medgidia.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Medgidia alături de Clubul de Dans Sportiv „Ritmo del Mar”, sub egida Federației Române de Dans Sportiv.
Competiția a avut ușile deschise pentru toți dansatorii amatori sau profesioniști cu vârste cuprinse între 4 și 35 de ani.

La secțiunea perechi s-au înscris peste 150 de cupluri de dansatori, înregistrându-se în total un număr de peste 400 de participanți la competiție.

Juriul prezent la eveniment a fost prezidat de Dmytro Strelnyk, alături de observatorul federal Alfred Schieb, directorul de concurs Adrian Nedelcu și alcătuit din arbitrii oficiali: Gheorghe Răducan, Mihai Petre, Virgil Boroş, Tina Grigore, Paul Voicu, Dorel Bâgiu, Valentin Butanche, Dan Marina, Horia Fulică, Iulian Ghencea, Raluca Ivan, Valentina Toth, Adrian Oprea, Romeo Tănasă, Andreea Dragnea, Andrei Duca, Iulian Tenie, Dan Frumușanu, Gabi Nedea, Ioana Cristescu, Alina Filipescu, Sever Vuap, Paul Cursaru, Cosmina Drăgan și Marina Crăciun.

Prezentarea concursului a fost asigurată de Magda Martinescu.


Probele de dans cha-cha, vas lent și vienez, tango, slow fox, quick step, samba, rumba, paso doble și jive au respectat în detaliu regulamentele Federaţiei Române de Dans Sportiv privind ţinuta, figurile, vârsta şi clasele valorice.

Eforturile finaliștilor competiției au fost răsplătite cu medalii, diplome și cupe.

Conceptul de festival de dans sportiv s-a concretizat la Medgidia pentru prima oară în anul 2017 și mulțumită succesului înregistrat a dobândit în acest an calitatea de competiție cu caracter național.

„Îmi doresc ca dansul sportiv să atragă cât mai mulți adepți din rândul locuitorilor Medgidiei. Voi purta toate diligențele posibile pentru a sprijini astfel de inițiative constructive. Sportul și dansul se îmbină într-un mod util pentru dezvoltarea individuală, motiv pentru care merită promovat și susținut.”, a declarat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.