Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României participă, în perioada 15–17 mai, la Bucharest Live Endoscopy Congress 2025, unul dintre cele mai importante evenimente medicale din Europa Centrală și de Est, dedicat tehnologiilor moderne de diagnostic și tratament în gastroenterologie.
În cadrul congresului, Senatul Științific va prezenta „pâinea care ne întinerește”, o inovație alimentară ce propune o perspectivă nouă asupra nutriției de zi cu zi. Dezvoltată de cercetătorii Senatului Științific, această pâine funcțională are potențialul de a susține sănătatea celulară și de a contribui la încetinirea proceselor de îmbătrânire.
Inovația va fi prezentată în fața a peste 50 de experți internaționali din Japonia, Statele Unite ale Americii, Canada, Franța, Germania, Grecia și Spania, reuniți la București pentru a analiza cele mai avansate soluții din domeniul endoscopiei digestive și al medicinei personalizate.
Într-un eveniment medical dedicat sănătății sistemului digestiv, această pâine propune o direcție complementară medicinei intervenționale: prevenția prin alimente funcționale. Prin conținutul său de flavonoide, compuși naturali cu efect antioxidant, produsul poate contribui la echilibrul microbiotei, protejarea celulelor și susținerea funcțiilor vitale ale organismului.
Dezvoltată în cadrul programului Inovaliment al Senatului Științific, formula pâinii include flavonoide stabilizate, astfel încât să își păstreze eficiența chiar și după procesul de coacere. Această soluție tehnologică, a fost înregistrată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).
Toți participanții la Bucharest Live Endoscopy Congress 2025 vor avea ocazia să deguste pâinea cu efecte anti-îmbătrânire și să descopere beneficiile unui produs care, deși seamănă cu o pâine obișnuită, oferă un sprijin real pentru sănătate, fiind accesibil și ușor de integrat în alimentația zilnică.
Leave a Reply