„ORA DE RECREAȚIE” AJUTĂ PĂRINȚII SĂ REZOLVE PROBLEMELE TINEREI GENERAȚII – Episodul 4

Episod 4 Parintii si bunicii care urmaresc emisiunea pe tematica politica realizata de doamna Mioara…

Episod 4

Parintii si bunicii care urmaresc emisiunea pe tematica politica realizata de doamna Mioara Girba Tutu, deja stiu ca politicienii in goana dupa voturi fac promisiuni fara acoperire, iar apoi fara nici un fel de rusine ajung la asa zisele borcane de miere, isi ating obiectivele, dar fara sa tina cont de promisiunile facute.

Tinand cont ca “Ora de recreatie” este un proiect cu caracter educativ si recreativ, elevii au tinut sa demonstreze ca lucrurile pot fi facute altfel, si anume mai intai se poate intreprinde ceva care aduce rezultate de care foarte multa lume poate sa se bucure, precum:

Aducerea de rezultate care sa produca bucurie unui numar foarte mare de persoane si fiindca datorita unor astfel de rezultate lumea va vorbi la munca, la scoala si in grupul lor de prieteni, atunci numai este nevoie ca cei care iau initiativa de a implementa proiectele respective sa vorbeasca asa cum fac politicienii.

Avand in vedere ca parintii, bunicii si alegatorii in general s-au saturat de astfel de vorbe goale, am decis ca timp de cel putin 14 zile sa obtinem rezultate despre care se vorbeste deja, atat la Medgidia cat si in alte localitati din Constanta si judete invecinate precum Tulcea, Calarasi, Ialomita, si abia dupa aceea sa anuntam lansarea oficiala a proiectului “Ora de recreatie” la Medgidia.

In acest scop, am decis sa realizam in acelasi timp festivitatea de premiere cu evenimentul de lansare.

Cu aceasta ocazie, avand in vedere procedura de organizare a evenimentelor mentionate mai sus, consideram important sa facem informam grupuri de parinti care sunt in acelasi timp si agentii economici, sa ofere premii celor care participa la aceasta prima editie a competitiei, si in mod special pentru grupul castigator de elevi care vor iesi invingatori, pot intra in legatura cu doamna director a scolii Alina Pavaleanu sau doamna Mioara Girba Tutu.

In aceeasi ordine de idei, companiile care doresc sa ofere premii elevilor care participa la diverse competitii din cadrul proiectului “Ora de recreatie” sau sprijina intr-o maniera sau alta evenimentul de lansare oficiala a proiectului “Ora de recreatie” si realizarea unei festivitati de premiere, sunt rugati sa intre in contact cu directorii coordonatori la care am facut referire mai sus.

Ce activitati vor fi organizate cu aceasta ocazie, in asa fel incat, sa ofere posibilitatea ca un numar cat mai mare de elevi sa participe activ la ceea ce se va intampla?

1) Plecand de la realitatea faptului ca elevii numai sunt motivati sa faca sport, atunci in conformitate cu cele stabilite de catre Uniunea Europeana, cu acest prilej se vor face urmatoarele:

Vom include in conceptul evenimentului de lansare al programului, ceva care se regaseste in anumite spectacole de televiziune internationale de mare succes si care se numesc prolog si epilog.

Pentru noi, la astfel de evenimente, acest lucru va insemna pentru copii, adolescenti, profesori, parinti si bunicii lor, organizarea si prezentarea a doua momente coregrafice de maxim 3 minute, pe care toti participantii la evenimentul respectiv vor trebui sa le invete.

Asa cum pot sa vada parintii, profesorii si bunicii, acest eveniment ne va oferi un pretext, ca sa putem invita in sala de sport de cel putin de 3 ori pe saptamana, pe toti cei care vor participa la programul respectiv.

Luand in considerare, ca vor sti, ca merg acolo pentru a invata un moment de coregrafie, de care vor avea nevoie ca sa participe la spectacolul respectiv, atunci chiar daca in sala vor transpira, obosi, dar vor fi asa de motivati incat nu vor simti acest lucru.

2) Parintii sunt ingrijorati de faptul ca micutii si adolescentii stau foarte mult timp in fata computerului, iar acest lucru le afecteaza procesul de dezvoltare fizica si psihica, le perturba programul de somn pe care copii si adolescentii sunt obligati sa il urmeze cu strictete.

Pe langa astfel de probleme pe care acest program poate ajuta parinti sa le rezolve, exista o alta care preocupa nu doar parintii ci si autoritatile din Uniunea Europeana din cauza urmatoare:

Romania se afla in topul tarilor din Uniunea Europeana in care abandonul scolar a atins o cota alarmanta.

Tinand cont ca multi dintre cei care abandoneaza scoala decid ulterior sa se aventureze in diverse tari din UE, iar realitatea a demonstrat ca o buna parte dintre ei devin victimele unor grupuri ale crimei organizate sau ajung sa participe la jafuri, furturi din buzunare sau sa practice prostitutie, sa trafice droguri, etc. Uniunea Europeana recomanda ca inca din scoala generala copii sa aiba parte de un sistem de invatamant atractiv in care peste 70% din materii sa fie predate de o maniera asemanatoare cum facem in programul “Ora de recreatie”.

Cei care au urmarit pana acum un astfel de program, au putut vedea in ce fel este predata timp de 14 zile ora de limba romana. Deasemenea se poate vedea in ce mod elevii care apoi decid sa studieze filologia la facultate pot folosi limba romana de o maniera practica in activitatea de copywriting, marketing, relatii publice si comunicare, activitate de publishing, jurnalism, productie multimedia, organizarea de evenimente care sa includa prezentari in power point, etc.

Folosind o astfel de metoda de predare inca de acum parinti si bunici vor putea sa vada ca un copil care este pasionat de limba romana, franceza, engleza sau orice alta limba straina, poate sa activeze in zeci de domenii diferite si sa castige un salariu bine platit.

De ce am tinut neaparat sa fac referire la acest lucru, daca in acest moment mergeti la Universitatea Ovidius si ii intrebati pe cei care deja fac un masterat in filologie, limba romana si engleza si ii intrebati ce vor face atunci cand termina facultatea, va vor spune imediat ca vor deveni traducatori.

Tinand cont ca elevii de la Scoala Generala “Spiru Haret” care urmaresc acest program, deja stiu ca cei pasionati de lectura, ortografie, recitare, reprezentare pot ajunge sa faca o meserie in domeniile

activitate de new media cu aplicatie practica in procesul de dinamizare a vanzarilor, de care are nevoie orice companie din lume, productie multimedia care are intotdeauna ca suport un text ce trebuie conceput si redactat de catre cei care inca de acum au pasiune pentru lectura, ortografie, interactiune cu colegii in new media, etc.

Avand in vedere ca este foarte important, atat pentru parinti, cat si pentru bunici sa stie ca in ziua de azi copii care sunt pasionati de lectura, ortografie, comunicare in new media, pot sa ajunga sa lucreze in zeci de domenii de activitate unde vor fi bine platiti, vom reveni pentru a putea prezenta mai multe informatii despre acest subiect.

Pana atunci, daca cei care au urmarit acest continut considera ca au obtinut cateva informatii utile care ii pot ajuta sa indrume copii intr-o cariera in care pot sa foloseasca aptitudinile pentru ortografie, lectura si comunicare in new media, ii rugam, si daca ei considera oportun, sa urmareasca si celelalte articole care vor fi prezentate, atat pe site-ul Televiziunii Alpha Media cat si pe contul Scolii “Spiru Haret”, pentru ca de fiecare data vom prezenta astfel de informatii care ajuta parinti si bunici in procesul lor de educare si indrumare al copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.