Arhive

„ORA DE RECREAȚIE” ABORDEAZĂ ȘI TEMATICI CARE AJUTĂ ELEVII SĂ SE DESCURCE MAI BINE ÎN VIAȚĂ – Episodul 3

Episod 3

In editia trecuta am facut referire la acea situatie in care un elev considera ca bunica avea mai mult timp, de aceea i-a facut un cont de facebook si apoi a rugat-o ca atunci cand el este la scoala sa fie cu ochii pe ceea ce comenteaza lumea despre lucrarea cu care participa impreuna cu colegii la competitia din cadrul programului “Ora de recreatie”.

Pentru cei care au creat un astfel de concept de proiect, sprijinul bunicilor intr-o astfel de competitie, de o maniera pe care nepotul o considera super, este ceva bine venit si care ajuta la o relatie de convietuire in familie foarte speciala.

Tot atunci, intr-un moment in care faceam referire la programul „Ora de recreatie”, v-am spus ca in momentul in care am aruncat o privire la cuvantul “Recreatie” am observat ca ceva nu era in regula. Atunci am decis imediat sa taiem prefixul “RE” din urmatoarele motive:

1.De ani de zile toate guvernele care au trecut prin Palatul Victoriei au vorbit de reforme pana le-au venit durerea de cap si nu au facut nimic. Atunci am considerat ca acest prefix ”RE” nu are ce cauta intr-un astfel de program in care ne propunem sa ajutam elevii sa atinga un anumit nivel de pregatire care sa ii poata ajuta sa devina cei mai buni in ceea ce fac.

2. Am considerat ca “RE” vine de la repetent, reexaminare, iar acest lucru de asemenea cauzeaza stres elevilor. In acest sens, am tinut cont de o astfel de realitate si am creat o serie de activitati care au drept scop sa ajute elevii sa isi valorifice potentialul lor creativ, ca atare de la cuvantul „Recreatie” dupa ce am eliminat prefixul “RE” am ramas cu partea mai placuta a termenului “Creatie”.

Pe langa aceste aspecte care tin de activitatea creativa a elevilor, acest program abordeaza si alte tematici care ajuta elevii sa se descurce mai bine in viata, si in special atunci cand vor ajunge pe piata muncii. In acest context, consideram sa va spunem urmatoarele:

Parintii si bunicii, trebuie sa stie ca in ziua de azi, majoritatea companiilor organizeaza evenimente cu scopul de a fideliza partenerii, clientii si motiva angajatii.
Din acest motiv, inca de mici, copiii si adolescentii, trebuie sa invete anumite reguli de etica si protocol, aspecte ce tin de codul bunelor maniere, interactiune si convietuire sociala aplicata in astfel de situatii.

Pe langa astfel de evenimente, ce sunt organizate de companii periodic, institutiile publice, ambasadele, organizatiile nationale si internationale, organizeaza intruniri care se incheie intotdeauna cu o activitate protocolara, in care regulile sunt foarte stricte.

Din cauza aceasta, parintii si bunicii care doresc ca micutii si adolescentii lor sa ajunga la un moment dat sa gaseasca un loc de munca bine platit, trebuie inca de acum, sa ii motiveze sa participe la un astfel de eveniment scoala, ce va fi realizat la Medgidia, dar nu doar pentru a-i invata acele reguli si principii la care am facut referire, ci pentru a putea sa inceapa sa le puna in practica, atat acasa, cat si la scoala si atunci cand se afla in grupul lor de prieteni.

Avand in vedere, ca acest concept de eveniment scoala, va ajuta parintii sa rezolve anumite probleme ce afecteaza de foarte mult timp copii lor, pe care le vor intalni in momentul terminarii facultatii si intrarii pe piata muncii, vom reveni si vom prezenta mai multe informatii despre acest subiect.

Pana atunci, vom aborda o alta tematica care preocupa pe zeci si sute de milioane de parinti de pe intregul mapamondul:

1. Parintii si bunicii, sunt ingrijorati de faptul ca micutii si adolescentii lor, nu mai sunt motivati sa iasa din casa sa faca sport.
2. Parintii si bunicii, se gandesc “cu groaza”, la faptul ca micutii si adolescentii lor petrec foarte mult timp in fata calculatorului, iar acest lucru le afecteaza procesul de dezvoltare fizica si psihica, le perturba programul de somn pe care copii si adolescentii sunt obligati sa il urmeze cu strictete.

In ce fel, inca de pe acum, vom ajuta parintii si bunicii din Medgidia sa rezolve o astfel de problema?

Vom organiza un eveniment de lansare oficiala a programului “Ora de recreatie”. Cu aceasta ocazie, printre altele, vom oferi posibilitatea ca elevii din Medgidia, sa participe activ la ceea ce se va intampla.

De aceasta data, ca sa putem ajuta parintii si bunicii sa rezolve cele doua probleme care au fost amintite in randurile anterioare, vom face anumite lucruri.

Vom include in conceptul evenimentului de lansare al programului, ceva care se regaseste in anumite programe de televiziune internationale de mare succes si care se numesc prolog si epilog.

Pentru noi, la astfel de evenimente, acest lucru va insemna pentru copii, adolescenti, profesori, parinti si bunicii lor, organizarea si prezentarea a doua momente coregrafice de maxim 3 minute, pe care toti participantii la evenimentul respectiv vor trebui sa le invete.

Asa cum pot sa vada parintii, profesorii si bunicii, acest eveniment ne va oferi un pretext, ca sa putem invita in sala de sport de cel putin de 3 ori pe saptamana, pe toti cei care vor participa la programul respectiv.

Luand in considerare, ca vor sti, ca merg acolo pentru a invata un moment de coregrafie, de care vor avea nevoie ca sa participe la spectacolul respectiv, atunci chiar daca in sala vor transpira, obosi, dar vor fi asa de motivati incat nu vor simti acest lucru.

Folosind o astfel de strategie, care este recomandata chiar de catre Uniunea Europeana si Organizatia Mondiala a Sanatatii, vom ajuta, parintii, profesorii si bunicii, sa rezolve o problema care pana acum, preocupa zeci si sute de milioane de parinti din diverse tari din lume cu un “Eveniment Scoala”.