Arhive

OLIMPIADA NAŢIONALĂ DE COREGRAFIE, ETAPA PE LICEU

Luni, 24 februarie a.c., la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa s-a desfăşurat etapa pe liceu a olimpiadei naţionale de coregrafie, la care au participat 21 de elevi ai claselor VII-XII (13 de la dans clasic şi opt elevi de la dans contemporan).

Proba de concurs la dans clasic (fete/băieţi) pentru elevii claselor a VII-a şi a VIII-a a constat în prezentarea unei variaţii compusă de profesor sau din repertoriul clasic, pentru elevii claselor a IX-a şi a X-a au fost două variaţii din repertoriul clasic, din care una din repertoriul impus, iar pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a au fost două variaţii din repertoriul clasic sau un pas de deux.

Probele de concurs la dans contemporan pentru clasele XI–XII (fete/băieţi) au cuprins două variaţii de dans contemporan.

Pentru etapa naţională a olimpiadei s-au calificat 15 elevi: la dans clasic – 11 elevi ( 3 elevi de clasa a VII-a, 4 elevi de clasa a VIII-a, 1 elev de clasa a IX-a, 2 elevi de clasa a X-a şi 1 elev de clasa a XII-a) şi la dans contemporan – 4 elevi de clasa a XII-a.