Arhive

OCEANIC CLUB A ANIVERSAT 22 DE ANI DE LA ÎNFIINŢARE

Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic-Club a sărbătorit, vineri, 22 de ani de la înfiinţare. Momentul aniversar a fost marcat în Club Doors din Constanţa. 22 de ani de explorare, aventură, pasiune şi perseverenţă, aşa cum este caracterizată această perioadă de reprezentanţii Oceanic Club.

Alături de Răzvan Popescu Mirceni, directorul Oceanic Club, au fost membri ai Societăţii de Explorări Oceanografice, constănţeni pasionaţi de natură, parteneri, cercetători, dar şi doi folkişti, care au susţinut recitaluri, anume Vali Petcu şi Cezar Petrovici.

Ce semnificaţie are evenimentul Oceanic Club? „Aniversarea marchează, pe lângă cei 22 de ani de la înfiinţare, zece ani de la încheierea unui parteneriat cu cea mai înaltă instituţie din punct de vedere academic din România în domeniul în care activăm noi, respectiv Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa. Este practic un punct de cotitură pentru noi, este garanţia că da, suntem capabili să facem cercetare în România şi în afara ţării şi suntem capabili să ducem mai departe o serie de proiecte de intervenţie. Am început, uşor, uşor, destul de timid deocamdată, dar promitem să venim în forţă în viitorul foarte apropiat, să propunem soluţii în urma diagnosticelor pe care le-am dat: vezi barajul de alge, vezi prognozele pentru aceeaşi problemă în zonă, vezi propunerile vizavi de planurile de management ale unor rezervaţii din România, vezi echipajul de intervenţie şi salvare a animalelor aflate în dificultate.

Suntem, în momentul de faţă, singura entitate din România care a reuşit să salveze delfinii eşuaţi vii la coasta româneacă”, a declarat Răzvan Popescu, directorul Oceanic Club.
La aniversarea Oceanic Club au participat, de asemenea, Corina Martin, directorul Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, şi Andrian Mihei, fostul director al Autorităţii Navale Române. Acesta din urmă a menţionat că, în opinia sa, „ca niciodată, societatea românească are nevoie de crearea unei culturi marine, mai ales pentru că municipiul Constanţa are potenţial, îndeosebi prin potenţialul energetic al Mării Negre, care trebuie exploatat cu foarte mult simţ de răspundere”.