O nouă zi dificilă pentru pompierii salvatori din Constanța

Un apel la 112 a anunțat astăzi o nouă intervenție dificilă pentru pompierii din cadrul ISU Constanța, de data această, într-o fabrică, aflată în zona industrială a orașului. Când echipajele au sosit la fața locului, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum, în interiorul fabricii, la o hală cu carton bituminos, pe cca. 500 mp. Incendiul a pornit inițial de la o magazie în care se afla depozitată cantitatea de aproximativ 37,5 tone pastă de aluminiu, acționându-se mai apoi în vederea localizării și lichidării incendiului la hala cu carton bituminos și la magazia cu pulberi unde au mai fost câteva focare izolate asupra cărora s-a acționat cu nisip.

După câteva ore, incendiul a fost declarat lichidat, iar pompierii salvatori au acționat în continuare în vederea înlăturării efectelor.

La misiunea de stingere au intervenit 49 de pompieri, cu 9 autospeciale de stingere, 1 autospeciala CBRN, 2 autoscari, 3 ambulante SMURD și 4 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta. Totodată, în sprijinul echipajelor de pompieri au intervenit și 10 servanți, cu 2 autospeciale de stingere ale serviciului privat pentru situatii de urgenta.

În scop preventiv, pentru protecția populației aflată in proximitate, a fost transmis mesaj RO-Alert.

Sursă foto: ISU Constanta