Arhive

O mașină adaptată pentru persoanele cu dizabilități, inscripționată, a fost ridicată din parcarea unui supermarket din Constanța [VIDEO]

„MI-AI LUAT LOCUL, IA-MI ȘI HANDICAPUL” – este titlul unei campanii celebre pentru eliberarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități. În cazul familiei Mititelu, din Medgidia, ar merge o campanie intitulată „MI-AI LUAT MAȘINA, IA-MI ȘI HANDICAPUL”.

Daniel și soția lui Alina au handicap și dețin o mașină adaptată pentru persoanele cu dizabilități, inscripționată cu însemnele specifice, pe care au parcat-o astăzi pe un loc special amenajat în parcarea unui supermarket din Constanța. Când s-au întors de la cumpărături, au constatat că mașina lor a fost ridicată de poliția locală…

Reproșul polițiștilor locali, a fost că nu exista în geam legitimația pe care o dețin persoanele cu dizabilități, însă soții Mititelu susțin că mașina este una adaptată pentru persoanele cu dizabilități, fapt înscris inclusiv în certificatul de înmatriculare, iar cu o simplă interogare a bazei de date oamenii legii s-ar fi lămurit.

Aceștia le-au spus polițiștilor că, dacă nu au verificat în baza de date, i-ar fi putut chema cu un simplu anunț la sistemul de sonorizare al supermarketului, pentru a prezenta documentele care atestă dreptul lor de a inscripționa și parca mașina pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Cei doi soți spun că atât în momentul în care au parcat cât și la ieșire, mai erau locuri libere pentru persoanele cu dizabilități, dar și locuri destinate clienților fără probleme.

Una peste alta, Daniel a fost nevoit să se deplaseze la parcul auto, situat pe strada Caraiman din Constanța, pentru a recupera autoturismul. Soția lui aflată în scaun rulant, a fost nevoită să aștepte afară, aproape două ore, cu un copil de 3 ani și cumpărăturile.

Contrar, celor spuse de polițist, Daniel Mititelu spune că, deși a prezentat toate documentele, a fost nevoit să achite o taxă de 570 lei pentru ridicarea mașinii. În schimb „a fost iertat și a primit avertisment” pentru că a parcat pe locul destinat persoanelor cu dizabilități, deși avea acest drept.

Cei doi soți spun că au depus plângere la poliție pentru abuz, vor solicita imaginile de pe camerele de supraveghere și vor sesiza și parchetul.


UPDATE – Comunicat IPJ CONSTANȚA

La data de 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 au fost sesizați, de către un bărbat, de 41 de ani, cu privire la faptul că, la data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, i-a fost ridicat, fără motiv, autoturismul parcat pe un loc special destinat persoanelor cu dizabilități din incinta unui complex comercial din municipiul Constanța.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.