Arhive

O FEMEIE DIN MEDGIDIA A DISPĂRUT, IAR COPILUL EI A RĂMAS ÎN GRIJA BUNICILOR

„Mami, vino acasă!” Sunt cuvintele rostite de un micuț care se află de mai bine de 6 ani în grija bunicilor. Mama lui a plecat să muncească în străinătate și în prezent nu se mai știe nimic despre ea. Bunicii au crescut copilul ca pe fiul lor, însă greutățile vieții i-au doborât. Niciunul dintre ei nu mai muncește și au nevoie de ajutor, mai ales că locuiesc cu chirie.

Bunica povestește cu lacrimi în ochi despre viața ei. Împreună cu soțul au muncit de la 18 ani. Chiar dacă au locuit în toți acești ani cu chirie, viața lor era frumoasă datorită fetei pe care o aveau. Era singurul lor copil, dar într-o bună zi, a dispărut fără urmă și de atunci a început coșmarul.

Copilul nu își amintește prea multe despre mama lui. Însă, spune că o visează mereu și singura lui dorință este ca ea să se întoarcă acasă.

Femeia a ajuns în pragul disperării. Și asta pentru că locuința pe care o au închiriată ar putea fi vândută, fapt care îi va obliga să se mute. În prezent, ambii bunici nu au loc de muncă, iar alocația copilului nu o pot ridica din cauza legislației. Astfel că, nu pot face față unei chirii mari. De aceea au solicitat încă o dată sprijinul autorităților.

Autoritățile locale cunosc cazul familiei. Din păcate, lipsa unor acte îngreunează situația, iar bunica nu poate obține alocația de plasament în valoare de 600 de lei/lună.

Femeia din imagini speră ca într-o zi, fiica ei să se întoarcă acasă. Suspină de durere și spune că nu știe cui să se mai adreseze pentru a afla ceva despre unicul copil. A sesizat și Poliția, dar până acum nu a primit nicio veste.

Se spune că abandonul reprezintă cea mai gravă formă de neglijare a unui micuț și că locul mamei este alături de copilul ei. Edvin poate explica o astfel de situație cu lux de amănunte. Încă mai așteaptă un semn de la mama lui și speră ca într-o bună zi aceasta să apară și să îl strângă în brațe.