“Nu este de preferat să acordăm indemnizații în plus unor funcționari…”

Pe ordinea de zi a Comisiei Juridice din Senat s-a aflat astăzi propunerea legislativă nr. 683/2022 privind proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

În esență se propune modificarea art.91 alineatele 11 și 12.

Art.91 indice 1 alin.11 prevede:
,,Fiecare unitate administrativ-teritorială beneficiară acordă personalului din unitatea administrativ-teritorială prestatoare, nominalizat în condițiile alin.7, care realizează activități în cadrul consorțiului, în exercitarea atribuțiilor prevazute la alin.2, cu respectarea legislației în vigoare referitoare la programul de lucru, o indemnizație lunară în valoare de 20% din salariu de baza propriu”.

Art.91 indice 1 alin.12 prevede:
,, Indemnizatia prevăzută la alin.11 se acordă de la data comunicării actului administrativ comun prevăzut la alin.7 și numai pe perioada în care persoana în cauză desfășoară activități le prevăzute în acordul de asociere”.

În acest context, senatorul AUR , Sorin-Cristian Mateescu, a solicitat prin amendamente eliminarea acestor propuneri – “deoarece cunoaștem cu toții presiunea la care este supus bugetul de stat în prezent. Presiune ce a condus la sistarea angajărilor în instituțiile publice.
În aceeași logică, nu este de preferat să acordăm indemnizații în plus unor funcționari care au în fișa postului asemenea activități și sunt remunerați pentru asta.

Bineînțeles că amendamentele au fost respinse de coaliția PNL, PSD, UDMR.

Risipirea banilor publici este o prioritate pentru noi și nu vom vota propunerea venită din partea coaliției “, a declarat Sorin-Cristian Mateescu, senator AUR.