Misiunile jandarmilor Grupării Mobile în perioada 23-30 octombrie a.c.

În perioada 23-30 octombrie a.c., peste 150 de jandarmi ai Grupării Mobile au acţionat zilnic, în mod independent dar şi în sistem integrat cu Poliţia, pentru menţinerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă, în municipiul Constanţa. Au fost executate peste 250 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice.

În această perioadă jandarmii au aplicat 405 sancţiuni contravenţionale, dintre care 288 avertismente scrise şi 117 amenzi, valoarea acestora fiind de peste 22200 lei.

Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie împotriva virusului Covid 19 în zonele aglomerate (gări, biserici şi supermarketuri), dar şi în mijloacele de transport (trenuri şi autobuzele CT Bus) .

De asemenea, jandarmii grupării au constatat cinci fapte de natură penală, dintre care două în mod independent şi trei în cooperare cu Poliţia, fiind identificaţi cinci făptuitori.

Au mai fost executate zece misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţe sau parchete.

Recomandări: Vă rugăm să purtaţi masca în spaţii închise pentru a va proteja pe dumneavoastră şi pe cei din jur, păstraţi distanţarea socială şi evitaţi aglomeraţiile;

Respectaţi indicaţiile din magazine şi păstraţi distanţa; Respectaţi regulile de igienă, precum şi toate recomandările şi măsurile adoptate de autorităţi pentru a vă proteja! Informaţi-vă doar din surse oficiale!