MIROSUL PRODUSELOR TRADIȚIONALE ÎI ATRAGE PE LOCUITORII ORAȘULUI SĂ ÎȘI UMPLE SACOȘILE CU BUNĂTĂȚI

Zilele Recoltei la Medgidia au adus anul acesta comercianți din toate colțurile țării. Produse tradiționale, pâine pe vatră, fructe, legume, vinuri de toate soiurile, dar și dulciuri făcute în casă, toate se găsesc la standurile din Piațeta Decebal. Frigul însă i-a împiedicat pe unii oameni să iasă din case pentru a cumpăra bunătățile aduse de la sute de kilometri distanţă.

În 2014 evenimentul are loc în perioada 24-29 octombrie. Mulți producători de produse tradiţionale au răspuns invitaţiei organizatorilor de a aduce locuitorilor municipiului gustări specifice zonei din care provin. Cumpărătorilor li se oferă să guste din unele alimentre pentru a se convinge că marfa este 100% bio. În timp ce unii vânzători nu dezvăluie secretele modului de preparare al alimentelor, alții sunt încăntați să o facă deoarece tradiția poate fi dusă mai departe.

Mirosul îmbietor a atras clienții care sunt în căutare de alimente tradiţionale. Unii oameni se îndoiesc de faptul că produsele sunt făcute în casă, dar în același timp susțin ca abia așteaptă să le deguste pentru a se convinge dacă este sau nu așa.

Comercianții își doresc ca în aceste zile să vină cât mai mulți oameni să le cumpere marfa. Din păcate însă vremea nu este de partea lor, iar frigul şi ploaia i-au ținut pe cei mai mulți dintre oameni în case.